sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Global InterRail: Lontoo
Lontooseen saavuimme iltamyöhäisellä. Matkan varrella näimme nummien lisäksi myös paljon pienten lampien keskellä laiduntavia eläimiä: lampaita, hevosia, lehmiä, mulleja ja jopa kanoja. Maisemat näyttivät hyvin pitkälti samanlaisilta kuin englantilaisissa televisiosarjoissa. Olisi ollut oikeastaan hauskaa pysähtyä tutkimaan pikkusia kyliä, mutta olisimme varmaan jääneet silloin sinne, koska Lontoon junia ei mennyt kovin montaa päivässä.
Perille päästyämme lähdimme hotelliin chekkauksen jälkeen kiertelemäään kaupunkia. Ensimmäisinä menimme katsomaan muun muassa Parlamenttitaloa, London Eye:ta, London Bridgeä ja London Castlea. Satuimmepa löytämään myös opiskelijoiden suosiman yökerhon, jossa oli Onnelan euronpäivien tapaan punnanpäivät. Meininki oli jokseenkin samanlaista kuin aikoinaan Onnelassa keskiviikkoisin ennen kello yhtä. ;P

Hamleyn lelukauppa

Harrodsilla

Harrodsilla 

Harrodsilla 

Harrodsilla 

Harrodsilla 

Seuraavana päivänä jatkoimme kaupungin tutkimista ostoskatujen ja shoppailuparatiisien osalta. Piccadilly Circus, Regent Street, Harrods, Hamleyn lelukauppa ja lukuisat muut ostoskeskittymät tulivat meille hyvinkin tutuiksi. Oli mukava pitkästä aikaa keskittyä vain kauppojen kiertelyyn nähtävyyksien katsomisen sijaan. Porukkaakin oli keskustassa liikkeellä erittäin paljon, sillä satuimme Lontooseen koululaisten ensimmäisenä kesälomapäivänä.


Harrodsin edessä pääsimme myös todistamaan tuoretta maailmanennätystä, kun Britain's Got Talent -ohjelmasta tuttu Jeremy Lynch irroitti Popitball-pallosta 12 nappulaa maailman nopeimmalla ajalla. Parin harjoittelukierroksen jälkeen Lynch pompotti pallon nappulat irti 11,994 sekunnissa. :)


Ennätysten jälkeen jatkoimme matkaamme viimeiselle etapillemme Buckinghamin palatsille. Sisälle meillä ei ollut tarkoituskaan mennä, mutta ulkoa palatsia oli mukava käydä katsomassa samalla kun etsimme sopivaa kuvakulmaa karvahattuisen vartijan kuvaamiseen. Saatuamme ikuistettu karvahattuisen kaverin parin muun virkamiehen kanssa asetuimme aloillemme läheiseen puistoon ja nautiskelimme loppupäivän piknik-eväitä.Parasta Lontoossa oli kuitenkin monen muun kaupungin tavoin laaja metroverkosto. Sitä pitkin pääsi joka suuntaan, kunhan latasi Oyster-korttiin riittävästi matkoja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti