keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Päivän verran tapahtumaa

Tänään oli melkoisen kiireinen lomapäivä. Herättyäni join kupposen teetä ja lähdin ulos koiran kanssa. Suuntasimme ulkokuntosalille. Paikalla alkoi saapumisemme jälkeen ilmainen jumppa ja ohjattu treeni. Vaikka treeni oli ilmeisesti suunnattu ikäihmisille, oli se tehokas. Lisätehoa sai, kun jätti tauot pitämättä ja teki kolmesta viiteen minuutiin samaa liikettä.

Kotiin juoksimme Lumpparin kanssa kovaa vauhtia. En tiedä, mistä koira sai niin paljon energiaa, mutta seitsemän metrin etumatkalla se juoksi minkä jaloistaan pääsi. Välillä minulla oli enemmän ongelmia pysyä sen vauhdissa kuin sillä jaksaa juosta. ;DAamu-urheilujen jälkeen istahdin hetkeksi koneelle ja aloin suunnitella loppupäivän ohjelmaa. Pitäisi käydä hakemassa pleksiä yöpöytiä varten, pitäisi vaihtaa kukkiin mullat ja pestä ikkunat. Pikkusiskoni ylläriäkin olen jo valmistellut ja sen vuoksi soitellut äitilleni Espanjaan melkein kymmenen kertaa. Heh, tosi rentouttava loma äitillä, kun tytär koko ajan häiriköi puhelimella.

Velvollisuuksiani vältellessäni surffasin jälleen Finnmatkojen sivuilla tutkien Korfun tarjoamia retkiä. On retkeä Paxokselle, Pargaan, vesipuistoon, Albaniaan, Korfun kaupunkiin ja pari erilaista purjehduskeikkaa. Jännittää jo pakettimatkalle lähteminen. Viimeksi olen käynyt pakettimatkalla 7-8 vuotta sitten, joten tämänkesäinen lomamatkamme on meille nyt jotain erilaista. Onkohan Korfun pakettimatkalla samanlaista meininkiä kuin Matkaoppaat-telkkarisarjassa, saas nähdä.Päiväohjelman suunnittelun jälkeen lämmitin eilistä ruokaa mikrossa ja nautiskelin sen antaumuksella. Tortillojen täytteeksi mielestäni parhaiten sopivat tuoreet kasvikset (esim. paprika, tomaatti, porkkana ja kurkku) sekä tulisesti maustettu jauheliha, kuullotettu sipuli ja tulinen kastike.


(Kuva täältä.)

Lounaan jälkeen velvollisuudet kutsuivat. Aloitin ahkeroinnin ikkunoista. Neljä pintaa kertaa neljä ikkunaa - ja niin oli olkkari valmis. Sitten kaksi kertaa viisi pintaa - parveke valmis. Sitten alkoikin iloinen kesäsade, joka kasteli kaikki juuri pesemäni ikkunat. Kesäsadetta riitti loppupäiväksi, joten ikkunoidenpesu jäi siihen. Ikkunanpesuaineena käytin jälleen Methodin myrkytöntä Glass + surface -puhdistussuihketta, joka toimii yhtä hyvin myös peileille. Tuoksuna minttu on mukavan raikas.Sateen alkaessa en kovin pitkään ehtinyt pyöritellä peukaloitani, kun ensin soi puhelin ja sitten ovikello. Antonin uusi lemmikki saapui kotiin. Oi, oi, oi. Uusi Apple-lapsi talossa.


(Kuva täältä.)

Iltapäivällä juoksin pariin kertaan keskustassa, hankin postitettavaa tavaraa ja lopulta vein kaikki postitettavat postiin. Nykyään on kyllä niin suloisia postimerkkejä, oih. Postissa käynnin jälkeen ehdimme vielä Antonin kanssa salille pariksi tunniksi. Treeni teki aamuisen jälkeen hyvää. Kesäsateet olivat kutsuneet salille myös hyvin paljon muita kuntoilijoita.

Nyt illalla täytyy todeta, että lomapäivä tuli käytettyä aika tehokkaasti. Huomenna voisi jatkaa loppujen ikkunoiden parissa...ja ehkä ne kukkamullatkin voisi vaihtaa...ja pleksit hakea jajaja...pestä koiran.

2 kommenttia:

  1. Hih, ainakaan niillä pakettimatkoilla, joilla mie olen ollut, on meininki poikennut valtavasti jostain Matkaoppaista. :D Tosin me ollaankin varsin omatoimisia, parilla retkellä ollaan käyty matkatoimistojen kautta, mutta yleensä tekeminen on löytynyt ihan muuta kautta.

    VastaaPoista
  2. Voihan se olla, että Matkaoppaat-sarja on vain koottujen parhaiden palojen esittelyä varten. Eihän Teho-osastokaan kuvaa oikean teho-osaston toimintaa. :D

    Meilläkin on ollut suunnitelmissa mennä omatoimisesti retkille, koska näyttävät tulevan itse matkustettaessa huomattavasti halvemmiksi. Tosin Paxos+Parga -retki voisi olla oikeasti ihan hyvä valinta, kun maksaa vain 40e/nuppi. Auton vuokraamistakin olemme suunnitelleet, koska sillä olisi kätevää käydä tutustumassa saareen. Toisaalta polkupyörä voisi olla myös hyvä vaihtoehto. :)

    VastaaPoista