tiistai 26. heinäkuuta 2011

InterRail in Benelux part 4





Pariisia neljä päivää kierreltyämme pakkasimme rinkkamme ja suuntasimme juna-asemalle. Lähdimme kaupungista off-peek -aikaan, jolloin paluulippu oli halvin. Niinpä saavuimme Brysseliin hyvissä ajoin ennen iltapäivää. Ensimmäisenä lähdimmekin suunnistamaan hotellillemme, joka tälläkin kertaa sijaitsi kahden kilometrin päässä juna-asemasta. Metro sinne olisi mennyt, mutta yksittäislippu oli sen verran kallis, ettemme halunneet maksaa siitä, vaan ennemmin pistimme töppöstä toisen eteen.




Hotellin varasimme hinnan ja sijainnin perusteella. Yllätys olikin kova, sillä ensimmäisenä vastaan tuli taitavasti pään päällä tavaraa kantava afrikkalaislähtöinen nainen. Sen jälkeen kohtasimme afrikkalaisten pitämän kaupan: kävimme katsomassa varmaan 30 erilaista kalaa - niin pakastettua, kuivattua, paistettua kuin savustettuakin. 

Alueella kierreltyämme löysimme myös festarialueen. Palasimme samalle paikalle illan pimetessä todistaaksemme paikallista hiphop-festivaalia. Vähän matkan päästä löytyi myös tivolialue, isot yömarkkinat ja paljon alueen ihmisiä. Kaikilla oli hauskaa, joten istahdimme seuraamaan tilannetta. Olikin hauska nähdä, miten erilaista illanvietto oli suomalaiseen tapaan verrattuna.






Koska ensimmäisellä Brysseli-visiitillämme emme ehtineet nähdä kaupungista juuri mitään, varasimme nyt toisella kertaa kaupungille aikaa kaksi päivää. Heti aamusta kävimme katselemassa talojen seinistä sarjakuvataidetta: Tintti, Lucky Luke sekä Asterix ja Obelix olivat hyvin edustettuina useidenkin talojen seinissä. 




Gaffittien jälkeen suunnistimme kohti Manneken piss:ä eli pissaavaa poikaa. Katsoimme puhelimen karttaa, kuuntelimme navigointiohjeet ja silti ohitimme patsaan kahteen kertaan. Se oli liian pieni huomattavaksi. Koiramaailman ihmiset olivat myös tehneet pissivästä patsaasta oman koiramaisemman versionsa. Pissaava koira olikin aika humoristinen patsas.




Puistojen osalta Brysselissä oli paljon nähtävää. Niihin suuntasimmekin toisen päivän iltapäivällä viettämään puistopiknikkiä. Samalla kävimme katsastamassa kiinalaiskorttelin sekä Brysselin linnan. Linna ei nyt sen kummempi ollut kuin muutkaan linnat, mutta puisto oli iso, valtavan iso!





Kulttuurin osalta kävimme sivistämässä itseämme Belgian sotamuseossa. Eräs vanha mies, emeritus-professori, innostui kertomaan meille Belgian sotaisasta historiasta. Maa on nimittäin sotinut lähes kaikkien eurooppalaisten valtioiden kanssa välillä häviten ja välillä voittaen. Museon seinille olikin koottu lukuisia erilaisia miekkoja, ampuma-aseita ja sotilasasuja maan historian varrelta. Olipa seinällä myös ampuma-asentoon liittyvät ohjeetkin. Taipuisia kavereita. ;P



Jos Belgialla on vaikutusvaltainen historia, niin on sillä vaikutusvaltaa vielä tänä päivänäkin. Edellisellä Brysseli-vierailullamme majoituimme Europe Centerin alueelle, ja sinne olivat matkalla myös kuvassa olevat traktorit. Paikalliset maanviljelijät olivat nimittäin järjestämeet mielenilmauksen pienentymisuhan alle asetettuja maataloustukia vastaan. He olivat lähteneet liikkeelle omilta tiloiltaan ja saapuivat Valtroillaan kaupungin jo valmiiksi ahtaille kaduille. Traktoreillaan he rullasivat koko kaupungin halki ja ihan Euroopan komission portaat ylös suoraan etuovelle. Aiheesta oli uutisoitu Suomessakin kuvin ja videoin. Tähän hätään en kuitenkaan löytänyt yhtään aiheeseen liittyvää videopätkää.



Kolmannen päivän aamuna kävimme pikaisesti vilkaisemassa Brysselin tuoreinta nähtävyyttä eli Atomiumia, 165-miljardikertaiseksi suurennettua atomin kirerakennetta. Sen sisälle ei valitettavasti päästy, mutta ulkoakin päin rakennelma oli vaikuttava. Ehdottomasti yksi Brysselin parhaimmista nähtävyyksistä!

Kaiken kaikkiaan Brysseli oli kuitenkin pienoinen pettymys. Bisneskaupunkina se ei ole oikeastaan kaupunkia kummempi. Siellä ei ole kovin paljon nähtävää tai koettavaa, eikä sinne tosiaankaan kannata varata käytettäväksi kovin montaa päivää. Sijainniltaan kaupunki on kuitenkin loistava. Siitä on lyhyt matka alueen muihin tavallisiin kaupunkeihin, luotijunayhteys Pariisiin sekä yhteys Lillen kautta Lontooseen. Välietappina siis erittäin hyvä kaupunki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti