tiistai 5. heinäkuuta 2011

Rooman historiallisia paikkoja
Viimeisenä lomapäivänämme suuntasimme Colosseumille, Foro Romanumille, Palatinolle ja Circus Maximukseen. Odotukseni mukaisesti Colosseumin alue oli aivan täynnä kuvattavia hääpareja. Colosseum on nimittäin Rooman suosituin hääkuvauspaikka. Viime vuonna siellä jopa kuvattiin jotain paikallista Satuhäät-ohjelmaa, sillä joka päivä kolmen päivän ajan samat kuvaajat kuvasivat eri hääpareja saman kaavan mukaan.


Itse Colosseum oli edelleen hieno rakennus. Pidän erityisesti sen suurista holvikaarista ja niistä avautuvista näkymistä.Sisältä Colosseum on myös edelleen näyttävä. Kiipesimme suoraan kolmanteen kerrokseen katselemaan areenaa. Vierailijoita ei ollut tänä vuonna niin paljoa kuin viime vuonna, mutta vilinää silti riitti. Tällä kertaa kuitenkin pääsimme jopa eteenpäin, sillä viime vuonna kaikki käytävät olivat ihmismäärän vuoksi ahtaita. Kuumuuskaan ei ollut vielä aamusta paahtava, joten tämänvuotinen visiitti oli huomattavasti mukavampi.

Colosseumista jatkoimme matkaamme nimittämälleni kivikasa-alueelle eli Foro Romanolle. Aloitimme kiertelyn varjoisammalta puolelta, mikä osoittautuikin parhaaksi valinnaksi. Päivän lämpötila nousi yli 40 asteeseen, jolloin pääasiallinen kivikasa-alue jäi oikeastaan kokonaan kiertämättä. Matkaseuralaiseni olivat kuulemma nähneet jo riittävästi raunioituneita rakennuksia ja ostivatpahan he kirjan, jossa näkyy Rooman alueen rakennuksien alkuperäinen kuva ja toisella puolella se, mitä kyseisestä rakennuksesta on nykyisin jäljellä. Voivat kuulemma siitä katsoa, millaisia kivipaaseja Foro Romanon toisella puolella olisi ollut.

Sen sijaan matkamme jatkui ruokailun jälkeen Circus Maximukselle. Siitäpä ei ole jäljellä kuin muoto ja yksi vartiointitorni, joten jatkoimme matkaamme suoraan hotelliin välipalalle. Parhaita välipaloja olivat hedelmät, sillä niistä ei tullut tukkonen olo niin kuin vehnäpullaleivästä saati voisarvista.

Huomiseksi olen vielä suunnitellut yhden Rooma-postauksen, mutta sen jälkeen siirrytään jo vähän makeampiin aiheisiin. :)

3 kommenttia:

 1. heei oispa coolia jos omat hääkuvat joskus sitten oiskin jostain ulkomailta.. tai no ois aika mageeta mennä naimisiin ulkomailla :)

  VastaaPoista
 2. Uuh, häät ulkomailla. Olisivat varmasti aivan mahtavat! Kuvissakin olisi eri tunnelma, mutta en tiedä, pitäskö pokka, kun kaikki turistit ottas kuvia ja itse pitäs yrittää poseerata omalle valokuvaajalle. :)

  Toisaalta mä tykkään myös niistä maaseudulla otetuista hääkuvista, joissa on takana joku vanha kupla ja ympärillä keltainen viljapelto. Lienee sitä maalaisromantiikkaa. ;P

  VastaaPoista
 3. Suomalainen kuvauskampaaja/ meikkaaja Roomassa
  web: http://janitahelova.wix.com/janita-helova

  VastaaPoista