lauantai 2. heinäkuuta 2011

Rooman laitamilla


Vatikaanista suuntasimme kierrokselle Rooman keskustan laitamille. Ensimmäisenä kävimme tietysti tutustumassa Ponte Nenniin eli Nennin siltaan, koska pikkusysterini lempinimi on Nenni. Sillalta suuntasimme Popolon aukiolle ja sen nähtyämme jatkoimme matkaamme Villa Porgheseen.

Villa Porghesen alueella on yksi kaupungin suurimmista järvistä. Järvellä olikin tarjolla jotain super-eksottiista, soutuveneitä. Suomalaisina mökkisoutajina istuimmekin alas katselemaan turistien soutamistaitoja. Osa souti oikein hyvin, vaikkakin huopaamalla perä edellä. Osa yritti päästä eteenpäin yhteispelillä, jolloin soutajia oli yksi per airo. Osa puolestaan souti vuorotahtiin. Eteenpäin sillä tyylillä ei päästy, vaan vene pyöri ympyrää. Suurin osa lopuista sen sijaan souti siten, että soutajan nenä oli menosuuntaa kohti ja keulassa istuvan henkilön nenä vastakkaiseen suuntaan. He pääsivät parhaiten eteenpäin, vaikkakin meno näytti hauskalle. :D

Kaiken kaikkiaan alue oli todella mukava ja rentouttava. Alue on myös mainittu 101 romanttisinta matkakohdetta -kirjassa, eikä lainkaan suotta. Sillan alla näkyi nimittäin paljon suutelevia pareja. ;P
Puistosta jatkoimme matkaamme kävellen Fontane di Treville eli Trevin suihkulähteelle. Tämä vuonna 1762 valmistunut suihkulähde on Rooman suurin ja se sisältää suuren tekokallion, altaan sekä 20 metriä korkean ja 26 metriä leveän barokkielementeillä koristellun seinän. Tekokallion päällä lepää meren jumala Okeanos. Reunasyvennyksiin on puolestaan sijoitettu parantava ja yltäkylläisyyden jumalat. Trevin suihkulähteeseen liittyy lisäksi uskomus: kolikon heittävä ihminen palaa Roomaan toisenkin kerran. Minun osaltani tämä ainakin piti paikkaansa, sillä viime vuonna heitin kolikon suihkulähteeseen ja tänä vuonna palasin samalla paikalle uudelleen.
Kotimatkalla vielä poikkesimme katsomaan kansallismuseota. Onhan se edelleenkin hieno rakennus. Valtavan suuri, valkoinen ja koristeellinen. Sisällä ei tälläkään kertaa tullut käytyä, mutta ehkäpä sitten kolmannella Rooma-visiitillä joskus tulevaisuudessa.

Kotimatkalla katselimme vielä ympärillemme. Kauniita kupolikattoisia rakennuksia näkyi, monta fontanea, pari kirkkoa ja puistoja. Seuraavalle päivälle oli jäljellä enää Colosseum, Circus Maximus sekä Foro Romano ja Palatino. Toki kuljimme myös idyllisillä pikkukaduilla ja ihastelimme aurinkoista säätä. Lämpötila pysytteli koko lomamme ajan +38 asteessa. Illalla lämpötila laski mukavaan +30 asteeseen. Silloin olikin kiva istua alas ja nauttia auringonlaskusta.

2 kommenttia:

  1. ihania kuvia, tässähän matkakuume yltyy yltymistään, huhhuh! :)

    VastaaPoista
  2. Matkakuumetta tuntuu olevan ilmassa. Tsemppiä sulle miehen matkustusinnostuksen nostatukseen, jotta pääsette nauttimaan uusista maisemista! :)

    VastaaPoista