lauantai 20. elokuuta 2011

InterRail in Benelux part 8
Antwerpenistä jatkoimme matkaamme Rotterdamin kautta Amsterdamiin. Yövyimme siellä ja viimeisenä junapäivänä ajelimme monen vaihdon kautta Groningeniin. Kaupunki valikoitui kohteeksi sijaintinsa vuoksi, sillä halusimme nähdä myös Beneluxin pohjoisosaa.Näkymät junan ikkunasta ei kyllä olleet edellisiä kummemmat. Viljapeltoa, auringonkukkia ja sadetettavana olevaa peltoa. Auringonkukista olisin halunnut kuvia, mutta ne menivät niin nopeasti ohi, ettei kamera ehtinyt napata kuvaa. Ensi kerralla siis. :P
Groningen oli kaupunkina mukava. Aasialaisia koriste- ja sisustusesineitä oli kaupat pullollaan: löytyi niin puista kirahvia, kissaa kuin liskoakin, joiden hinnat olivat kolme kertaa halvempia kuin Suomessa. Sää sattui kuitenkin olemaan melko kehno, joten vesisateen vuoksi kaupungin katselu jäi vähemmälle. Kävimme sentään syömässä Pizza Hutissa pizzaa; rasvaa, paljon juustoa ja vähän kinkkua.Groningenin vesisateen lakattua ajelimme junalla takaisin Meppeliin. Hyppäsimme junasta ulos ja kävimme katselemassa pientä ja sympaattista kaupunkia. Jos meillä on Suomessa kytkettyjä omakotitaloja, niin Meppelissä oli kytkettyjen omakotitalojen sarja. Taloja riitti koko kanavanvarrenmittaisesti lähes kilometrin verran.Meppelistä jatkoimme takaisinpäin vaihtaen junaa Amesfoortissa. Sieltä löytyi helposti Lidl - iltapalaksi siis jogurttia, pussisalaattia ja muita herkkuja. Lidl-ostosten jälkeen matka jatkui takaisin Amsterdamiin. Saavuimme suoraan sateenkaarilippujen alle todistamaan Gay Pride -tapahtumaa. Se olikin ensimmäinen kosketuksemme tapahtumaan, emmekä tienneet, että seuraavana vuonna pääsisisimme osallistumaan samaan tapahtumaan toisella puolella Eurooppaa.

Amsterdamissa vietimme viimeisen illan katsellen ympärillemme ja seikkaillen hotellimme alueella. Loman jälkeen oli mukava palata kotiin monta kokemusta ja elämystä rikkaampana. Alkoihan se myös Global-reilin kipinä voimistua, vaikka en sitä heti Antonille kertonutkaan. Paluumatkalla selailinkin lentokoneen lehteä ja haaveilin laajasta Euroopan valloituksesta. Siitä lisää myöhemmin.

Kvantitatiivisestä tutkimuksesta innostuneena en voi kuitenkaan jättää pois ensimmäisen reilireissumme tilastotietoja. Var så god!

16 päivää
4 maata
18 kaupunkia
5556 km

2 lentomatkaa
26 junamatkaa
37 raitiovaunu- ja bussimatkaa
1 loppuunkulutettu kenkäpari
2 roskiinheitettyä kenkäparia

4 pussia Lidlin pussisalaattia
3 purkkia jogurttia
6 Big Mac -hampurilaista (yök)
4 pitsaa
2 lasagnea
3 pihviateriaa
12 täytepatonkia
57 pulloa vettä
13 pulloa limsaa

10 hassua kommellusta
1 missattu juna

yhteensä 101 kokemusta

1 kommentti:

  1. hihiii, ihana tuo tilastotieto lopetus :P
    ja kauniita kuvia, jälleen kerran :)

    VastaaPoista