torstai 25. elokuuta 2011

Parvekkeen ledit



Laurelina kyseli parvekkeemme lattiavalaistuksesta ja sen toteutuksesta. Ideahan lähti heti alkujaankin jo siitä, että halusimme parvekkeellemme valot, mutta kiinteiden valojen asentaminen ei olisi ollut sallittua. Niinpä asensimme ylösnostettavaan lattialaudoitukseen pistokeliitännällä olevat ledilamput. Lamppujen valoteho riittää hyvin parvekkeen valaisemiseen, mutta ulospäin parvekkeeltamme näkyy vain haalea hohto.



Lattiaan upotettavia valaisimia oli kaupoissa tosi paljon tarjolla. Oli pyöreää, neliskulmasta, kolmionmallista, kallista ja halpaa. Me valitsimme ulkoilmaan sopivat neliskulmaiset valaisinkomponentit, joissa jokaisessa on kaksi lediä. Testasimme ledien valonväriä jo kaupassa, mutta erinomaisen tuurin saattelemana valonväri oli paikanpäällä juuri sellainen kuin halusimme. Valonvärihän ei aina ole ihan sama kotona kuin kaupassa, joten pientä jännitystä ledien ostaminen tuotti.

Ledien asentaminen oli helppoa. Valaisinkomponentin johto työnnettiin lautaan poratusta reiästä laudan alapuolelle ja johto kuljetettiin muuntajan luo laudan alapohjaa pitkin. Teippasimme johdon kiinni laudan alapohjaan ilmastointiteipillä, jotta johto ei roiku. Muuntaja sijoitettiin parvekkeellemme rakennettuun koteloon, jotta se on helposti saatavilla, mutta kuitenkin katselta piilossa. Tarkemmat lattiavalojen asennuskuvat löytyvät täältä.



Valot ovat nyt olleet käytössä noin vuoden, eikä niissä ole ollut mitään vikoja. Ne kestävät hyvin päältäkävelyn, sääolosuhteiden vaihtelut sekä ovat jopa pinnoiltaan säilyneet hopeanvärisinä. Valotehokaan ei ole heikentynyt, vaikka valoja pidetäänkin päällä vain noin 4 tuntia vuorokaudessa. Voimme siis lämpimästi suositella Bauhausissa myytäviä ledejä. Toki laatu kannattaa tarkistaa jo kaupassa, sillä monessa paketissa oli valmiiksi naarmusia valaisimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti