torstai 4. elokuuta 2011

Shanghain stressilista


Shanghai on Kiinan nopeimmin kasvava kaupunki. Viimeisten vuosien aikana Shanghai on laajentunut joka suuntaan. Koko maailman mittapuulla mitattuna Shanghaissa rakennetaan eniten ja nopeiten uusia rakennuksia. Historiallisia nähtävyyksiä kaupungissa ei juurikaan ole, mutta pilvenpiirtäjiä, hallinto- ja toimistorakennuksia, maailman suurin satama ja vilkas Bund-kävelykatu.

Isona kaupunkina Shanghaikin on jaettu useaan eri osaan. Pekingistä tullessamme ajamme junalla Pudongin kaupunginosaan, josta siirrymme joen toiselle puolelle joko laivalla, valoshow:lla varustetulla, joen alittavalla metrolla tai vain tylsästi taksilla. Keskimäärin taksihinnat ovat euroissa parin euron verran, joten maailma ei kaadu, vaikkakin joutuisimme ajelemaan taksilla useamminkin. Pääosin kuitenkin tykkään ajaa julkisilla yhdessä muiden paikallisten kanssa.

Shanghaissa meidän kuitenkin pitää ehdottomasti vierailla...a) vanhassa kaupungissa, sen idyllisillä kujilla ja unohtumattomilla markkinoillab) Bundin rantabulevardilla, josta näkee iltaisin Pudongin puolella loistavan valoshow'nc) Pudong toimistorakennuksineen
d) tiejärjestelyte) ja muut loputtomattomilta tuntuvat upeat nähtävyydet :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti