sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kurkkaus viikinkiravintolaan
Lauantain kunniaksi kävimme kokeilemassa Viikinkiravintola Haraldia. Ravintola oli sisustettu viikinkiajanmukaisilla tavaroilla, poron taljoilla, hämyisellä valaistuksella ja olivatpa jopa tarjoilijat pukeutuneet ajanmukaisiin vaatteisiin. Tunnelman osalta ravintola saa kyllä täydet kymmenen pistettä!

Tunnelmallisen sisustuksen lisäksi ravintolassa ensimmäisenä silmään pistivät viikinkiajalle kuuluvat saviastiat. Kaikki ravintolan astiat nimittäin olivat joko puuta, lasitettua savea tai järeää valurautaa. Aterimet olivat ainoat, jotka viittasivat nykypäivään, mutta ehkä niin oli kuitenkin parempi.  
Ruoka-annokset olivatkin sitten suurin yllätys. Todella näyttävännäköisiä ja maultaan erinomaisia. Antonin tilaama annos tarjoiltiin miekan kärjestä lautalankulta. Minun häränpihvini sen sijaan tarjoiltiin herkullisessa sienikastikkeessa lankkuperunoiden kera. Annokset todellakin veivät kielen mennessään, ja voihan se olla, että menemme samaan ravintolaan seuraavallakin kerralla syömään.

Viikinkiravintola Haraldiin voit tutustua paremmin täällä.

Tänään sunnuntaina painumme jälleen varastoihin siivouspuuhiin. Huomenna taloyhtiömme pihaan tulee siirtolava, jonne kaikki asukkaat saavat viedä sekajätettä. Meiltäkin löytyy muun muassa viisi täyspuista väliovea, jotka pilkomme palasiksi. Alunperin ovista piti rakennella vaikka ja mitä, mutta eipä ole tullut rakenneltua. Yritimme myös aiemmin kaupitella ovia tutuillemme, mutta eipä heilläkään ollut niille tarvetta. Onneksi siis tulee siirtolava, joka vie ne pois. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti