maanantai 18. heinäkuuta 2011

InterRail-blogi vol 3



Kaksi ensimmäistä InterRail-blogia ovat nyt saavuttaneet päätöksensä, joten etsin käsiini seuraavan. InterRail - lupaus seikkailusta -blogi on startannut viime viikolla ja ensimmäisenä kohteena on ollut Gdansk, Varsova, Krakova ja Sopot. Seuraavaa matkakohdetta bloggaripari ei ole vielä kertonut, joten jännityksellä odotankin, minne suuntaan he jatkavat matkaansa.



Suosittelemassani blogissa, kuten kaikissa muissakin InterRail-blogeissa, on pohdittu yhtä vaikeimmista aiheista eli matkatavaroita. Rinkkahan nyt on ihan ehdoton matkalaukku, mutta se, mitä sinne sisälle laittaa on kaikista tärkeintä. Reilatessa (tai mielestäni muutenkaan matkaillessa) ei nimittäin oikeasti tarvitse kovin kummoisesti tavaraa, sillä kukaan ei halua raahata helteessä tai ylämäessä yhtään ylimääräistä kiloa. Meillä oli ekalla reilillä ihan liikaa tavaraa: minun rinkkani painoi 12 kilogrammaa ja Antonin 13 kilogrammaa. Voidaankin kysyä, mitä ihmettä meillä olikaan mukana!! Vastauksena on LIIAN MONTA t-paitaa, LIIAN MONET housut, LIIAN MONET kengät, LIIAN MONTA hupparia ja AIVAN LIIKAA viihdykkeeksi kuviteltua kirjaa, peliä yms. En edes avannut pakkaamaani "tätä kirjaa on kiva lukea junassa"-pokkaria kertaakaan.



Toisella reilillä olimme jo oppineet jotain, sillä lähtiessä rinkat painoivat vain 7 kg ja 9 kg. Edelleenkin meillä oli LIIKAA tavaraa: farkut, niitä ei tosiaankaan tarvitse kuin yhdet! Sentään sen verran olimme oppineet, että pieniä ja nopeasti kuivuvia vaatteita pesimme ilmastoiduissa hotellihuoneissa, jolloin ei tarvinnut raahata kymmenkuntaa sukkaparia ja t-paitaa mukana. Lisäksi valikoimme vaatevarastoomme paljon urheiluvaatteita, jotka olivat helteessä miellyttävät, hengittivät hyvin ja kuivuivat pesun jälkeen nopeasti. Kirjat ja muut turhat painolastit olimme myös jättäneet kotiin. Reissun maskotti Nemo oli kuitenkin mukana opaskoiran roolissa. Se herättikin paljon huvittuneisuutta ja toi luoksemme uteliaita ihmisiä. Osa tuli kyselemään jopa, onko se ihan oikea koiranpentu. ;P



Rinkkojen lisäksi oiva apu oli Scooter-potkulauta. Niillä huristelimme rinkat selässä Euroopan läpi herättäen huvitusta ja uteliaisuutta. Vaikkakin ensimmäinen Suomesta ostamamme lauta unohtuikin Ventimiglian asemalla pysähtyneen junan penkin alle, emme lannistuneet, vaan ostimme pari viikkoa myöhemmin uudet ja paljon paremmat laudat Lillen tavaratalosta -70%:n alennuksesta. Nämä alennuslaarin laudat lähtevät myös mukaan Kiinaan, missä ne varmasti herättävät yhtä paljon hymyjä kuin Euroopassakin.



Edelleen kuitenkin mietin sitä, kuinka paljon ihmiset oikeasti raahaavat tavaraa mukanaan. Kaikealla kunnioituksella minua on eniten huvittanut lentokentillä pyörivät pakettimatkalaiset, joilla on mukana järjettömän suuret pinkit matkalaukut, jotka just ja just alittavat 20 kilogramman painorajan. Lisäksi jokaisella matkalaisella on oma perässävedettävä lentolaukku täynnä tavaraa. Missä välissä nämä ihmiset pukevat viikon tai kahden aikana niin monta vaatekertaa päälleen?? Vai raahaavatkohan he kenties herkullista purkkihernekeittoa mukanaan, jotta voivat nautiskella sitä etelän lämmössä (olen kuullut aikuistenkin tekevän näin)? Suomeen palaavaa lentoa odotellessani olen myös monesti saanut todistaa näitä pakettimatkalaisten viimehetken pakkailuja, kun he yrittävät tasata kymmenen laukkunsa painoa siten, että edes muutama menisi ruumaan ilman lisämaksua. Eihän se tavara siellä ulkomailla ollessa suinkaan vähene, kun pitää tuoda tuliaiaset itselle ja puolelle suvulle. Etenkään, jos on sattunut matkustamaan halpaan maahan heinäkuisten alennusmyyntien aikaan. ;P

3 kommenttia:

  1. Hei kirjoittakaa ihmeessä enemmän teidän omista reileistä!! Jooko? :)

    Ja matkalaukuista, mulla on pinkki ;) Äiti osti sen kun viime kesänä lähdin ekalle matkalleni, ainakin tunnisti omansa sieltä hihnalta.

    Ja koska tämä oli eka matkani... tein todella sen virheen että pakkasin ihan liikaa tavaraa, joskin laukkuni ei kyllä ollut edes täysi tai mennyt lähelläkään painorajaa :) Mutta kerran täytyy aina mennä, että tietää toisella kertaa paremmin ;)

    Ensi kerralla tiedän mitä tarvitsen tai en ja on ollut puhetta että ens reissuun ei kyllä oteta kun 1 laukku molempien tavaroille.. se riittää vallan hyvin ja jos jotain jää, paikanpäältä varmasti löytyy :)

    VastaaPoista
  2. Mun täytyy kans paljastaa, omistan pinkin matkalaukun, joka oli ekalla yhteisellä matkallamme Berliiniin aivan liian täynnä aivan turhaa tavaraa. Kaiken lisäksi raahasin sitä kylmenkympin helteessä ylämäkeä tajutakseni että suunta oli väärä. ;P

    Hmm. Voitas me jotain kirjoitella reileistä. Hassuja kommelluksia ja ihania tapahtumia kyllä tuli vastaan. Kahdella reissulla käytiin läpi 16 eri maata. Osa toki nopeammin kuin toiset, mutta kuitenkin jotain jäi taskuun. Millaisia juttuja haluaisit lukea?

    VastaaPoista
  3. Eikä, ihana :)

    Jaa-a, oikeastaan ihan kaikki kiinnostaa. Just illalla puhuttiin, että ens vuonna vois miettiä reili mahdollisuutta kesälomaksi! Varsinkin kun tänä kesänä näemmä kaikki suunnitelmat menee ihan penkin alle :)

    No budjetti on tietty yks mikä kiinnostaa aina, ja sit teidän lemppari paikat ja tottakai ne kommellukset?! ;)

    VastaaPoista